Ahogy a nagykönyvben meg van írva

A Provital Fejlesztési Tanácsadó Zrt. is csatlakozott a Közbeszerzési Etikai Kódexhez.
2013. May. 23

A közbeszerzési eljárások tisztasága és átláthatósága érdekében a Közbeszerzési Tanács 2012 decemberében Közbeszerzési Etikai Kódexet fogadott el. A dokumentum eligazítást nyújt a közbeszerzési eljárások résztvevőinek, hogyan és miként tanúsíthatnak etikus magatartást, valamint iránymutatást ad az eljárásban részt vevők számára, hogy ne csak a törvény betűje, hanem a szellem is érvényre juthasson.

 

Ha a felek a kódex előírásait követik, még hatékonyabban tudnak együttműködni annak érdekében, hogy a jól összehangolt pályázatok gyors sikereket érjenek el. Plusz hozadékot jelent, hogy a közbeszerzés szereplőinek etikus viselkedése jelentősen erősítheti a lakosság közintézményekbe vetett bizalmát.

A Provital Zrt. a megbízói igények teljes körű kielégítése érdekében számos szakértői, mérnöki és ügyvédi irodával kerül kapcsolatba, így örömmel csatlakozott a kódexhez.  A sokszereplős folyamatokban ugyanis minden közreműködő elemi érdeke, hogy megrendelői számára gördülékeny, határidőre lebonyolított, tisztességes közbeszerzési eljárást biztosítson.

A kódex szellemiségét olyan fogalmak hatják át, mint a törvényesség, a rendeltetésszerű joggyakorlás vagy a méltányosság. Ezek az értékeket a Provital Zrt. is kiemelten fontosnak tartja. Társaságunk több formában is kapcsolódik a kódexhez: egyrészt mint jogi személy, másrészt munkatársaink révén pedig közbeszerzési szaktanácsadói minőségében is. A csatlakozás arra is lehetőséget biztosít, hogy részt vegyünk a Kódex rendelkezéseinek későbbi alakításában.

Bízunk benne, hogy a közbeszerzési folyamatok mind több szereplője csatlakozik a Kódexhez, ezzel is elősegítve a transzparens, hatékony és eredményes munkát.

logo.JPG